Slik kan du bruke etiketter og merkelapper på en smart måte

Føler du at du mangler orden i skuffer og skap? Er det ting som alltid blir borte, eller mangler du en enkel løsning for å merke ting som vannflasker, matbokser, klær eller til og med mobiler eller nettbrett? Da kan enkle etiketter og merkelapper være en både rimelig og smart løsning.

Selvklebende merkelapper for mange ulike ting

Det er kanskje noen som forbinder merking av klær med de klassiske strykemerkene, men i dag er det selvklebende navnelapper som er førstevalget for mange. Nettbaserte leverandører som Ikast etikett leverer mange ulike merkelapper, se ikastetikett.no for hele utvalget. Hvis du ikke har noen etiketter hjemme per i dag, kan det være fornuftig å begynne med selvklebende merkelapper.

De moderne navnelappene av denne typen kan brukes på de aller fleste typer plagg, samtidig som strykemerker fortsatt spiller en rolle når det gjelder tøy som skal vaskes ofte og ved høy temperatur. Imidlertid har de selvklebende navnelappene mange fordeler, ikke minst når det gjelder enkelhet og fleksibilitet. Det tar bare noen sekunder å feste en etikett til et nytt plagg, men de kan også brukes til både støvler, sko, matbokser, vannflasker og mange andre ting.

Ikke bare for barnas klær og ting

Selv om merking av barneklær og tilbehør selvfølgelig er noe mange bruker navnelapper til, er det ikke noe i veien for å merke ting som tilhører voksne. Det er kanskje ikke nødvendig å merke klær og sko, men mange andre ting kan med fordel merkes med selvklebende etiketter.

Formålet kan være todelt, både å skape orden og å øke sannsynligheten for at bortkomne ting kommer til rette igjen. God merking av ladere og andre dingser vil det gjøre enklere å rydde og skape orden. Samtidig kan en enkel navnelapp festet under dekselet på mobiltelefonen være et komplement til mer avanserte sporingsfunksjoner i selve enheten. En enkel og smart bruk av merkelapper.