Skap soverommet du drømmer om

Soverommet er stedet man kobler av og henter igjen energien etter en lang dag med jobb, trening og fritidsaktiviteter. Her skal du skape rom for å lade batteriene og føle deg vel, enten det er mens du nyter litt velfortjent alenetid eller kler deg opp til fest. Gjør deg klar til å skape ditt drømmesoverom med denne enkle guiden.

Riktig belysning

På soverommet bør man unngå sterk belysning. Man bør aller helst ha en dimmer til taklampen og nattbordslamper som sørger for godt leselys dersom man liker å lese bok om kvelden før man sovner. Riktig lys til ditt soverom har mye å si for romfølelsen som gjenspeiles. For å skape soverommet som du drømmer om bør du velge lamper som står i stil med resten av interiøret.

Optimaliserte soveforhold

For å hente igjen energien på soverommet er det viktig med en seng som er optimalisert for din kropp og ditt søvnmønster. Sengen skal være tilpasset din vekt, lengde og hvor mange som skal bruke den. Sover du med en partner eller barn bør du ha en god dobbeltseng som gir plass til alle sammen. Det kan være lurt å teste flere senger før man tar et endelig valg. Husk å beskytte madrassen med en madrassbeskytter for å gi den ekstra lang levetid. 

Integrert oppbevaring

De aller fleste oppbevarer klærne sine på soverommet. Ved å sørge for å ha nok oppbevaringsplass i form av klesskap og kommoder, unngår man at klærne flyter rundt på gulvet eller i sengen. For å skape et interiørmessig stilig soverom, kan man integrere klesskapene i veggen, ved å bygge de inn med en ramme rundt som man maler i samme farge som resten av veggene. 

Lune farger

Soverommet skal være behagelig å oppholde seg og sørge for at man føler seg avslappet for å sove godt om natten. Sterke farger og mye mønstre på veggene kan virke forstyrrende for hodet. Derfor er det lurt å velge lune farger på alt fra vegger til lampeskjermer. Dette kan være lette farger i naturtoner, som blått, grønt, beige, brunt og lyse toner. Flere studier viser at disse tonene egner seg godt til soverom da de skaper harmoni og ro for sinnet.

Myke tekstiler

Tekstiler bidrar til å skape et lunt og behagelig uttrykk på rommet. Først og fremst bør man ha lysskjermende persienner eller en lystett rullegardin. For å gjøre det mer dekorativt vil det være fint med myke tekstiler på gardinene, enten det er en liftgardin i bomull eller lange lekre gardiner i sateng. Man bør også velge behagelig sengetøy i tekstiler som føles godt mot huden.