Det du må huske på når du velger nye gulv til hjemmet ditt

Å legge nye gulv er noe mange boligeiere vil gjøre én eller flere ganger. Det kan være at man legger gulv i en ny bolig, eller så trenger de gamle gulvene å skiftes ut som følge av slitasje. Samtidig er det også greit med nye farger og materialer – særlig i eldre boliger.

Det finnes mange ulike gulv å velge mellom

I dag har vi tilgang til et gigantisk utvalg av gulv, fra heltre og parkett til fliser og vinylgulv. Det finnes ingen fasitsvar på hva som er det aller «beste» gulvet for akkurat din bolig og dine behov, men ikke gå glipp av miljøvennlige vinylgulv og andre spennende alternativer. Det er lett å velge det litt kjedelige og trygge valget eikeparkett, men det finnes så mye annet der ute.

Mange moderne gulv er basert på et såkalt «klikksystem», noe som betyr at bordene klikkes sammen uten bruk av spesielle verktøy, lim eller andre festematerialer. For en amatør kan det definitivt lønne seg å velge et gulv med klikksystem, da blir jobben mye enklere for deg.

Bruk god tid på planlegging og forberedelser

Det er lett å se for seg at det vil ta veldig mye tid å legge gulv, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Når du vel har alle materialer og verktøy i hus, er det relativt fort gjort å kappe til bord og klikke dem sammen. Imidlertid forutsetter det god planlegging, og at det ikke oppstår noen overraskelser underveis.

Det er selvfølgelig smart å bruke godt med tid på å velge gulv, slik at du ikke angrer på valget senere. I tillegg bør du definitivt lese igjennom anvisningene for hvordan gulvet skal legges flere ganger, dessuten finnes det ofte mange gode instruksjonsvideoer. Hvis du bruker god tid på å få med deg alle tilgjengelige informasjon, vil selve leggingen bli både morsommere og enklere for deg.